TRIOS 3 SHAPE – DO NOVIH ZUBA BEZ OTISKA

Svesni da današnji način života mnogima ne ostavlja mnogo vremena, čak ni za stomatološke zahvate koji su im neophodni, ali zahtevaju vreme i strpljenje, odlučili smo se na nabavku najsavremenije digitalne tehnologije. Na taj način postupak maksimalno ubrzavamo i činimo maksimalno komfornim, uz značajno unapređenje kvaliteta i estetike protetskih radova. Reč je o TRIOS-3-SHAPE skeneru koji omogućava da se čitav postupak izrade keramičkih mostova i krunica uradi bez uzimanja otiska za samo nekoliko dana.

TRIOS-3-SHAPE je sistem brzog skeniranja gornje i donje vilice, pri čemu se u minuti napravi 800-1500 fotografija u punoj rezoluciji od kojih se sklapa virtuelni 3D model postojećih zuba bez bilo kakvog uzimanja otiska. Kao i kod prethodnih sistema, recimo CEREC, koji imamo u ordinaciji već nekoliko godina, koristimo ga za manje radove i mostove (do tri člana gde je takođe moguće za nekoliko sati izraditi nadoknadu u samoj ordinaciji), ovaj sistem služi za izradu velikih protetskih nadoknada bez ograničenja u broju zuba.

SAVRŠENA PRECIZNOST

Dobijeni virtuelni model se šalje u zubnu tehniku koja ima svoj sistem koji obrađuje dobijeni model i kreira zube prema želji pacijenta. Kada se napravi definitivni 3D model nadoknade, on se upoređuje sa zubnim modelom pacijenta, tako da se odmah vidi da li su ispoštovani svi parametri: funkcionalni (visina zagrižaja) i estetski (bipupilarna linija, paralele, uglovi usana, linija osmeha itd.). Kada se sve to podesi, prave se privremeni zubi koji stomatologu
i pacijentu daju realnu sliku kako zubi izgledaju u ustima i da li je njihova funkcija ostala sačuvana. Ukoliko postoje neka odstupanja, u estetskom ili funkcionalnom smislu, to se ispravlja na privremenim krunama tako da pacijent na kraju ima jasnu sliku kako će njegovi zubi izgledati i funkcionisati.

NAJČVRŠĆI MOSTOVI DO SADA

Privremeni zubi, iako nisu od keramike, već od kompozita i akrilata su ispolirani, imaju prirodan izgled i dovoljno čvrsti za normalno žvakanje. Ako je pacijent zadovoljan izgledom u funkcijom privremenih zuba, oni se ponovo skeniraju i u roku od nekoliko dana pravi se tzv. CUTBACK konstrukcija mosta, na kojoj su zadnja strana zuba i grizna površina napravljene od cirkona. Na prednju, vidljivu površinu zuba stavlja se čista keramika čime dobijamo jedan od najčvršćih
protetskih nadoknada sa maksimalnim estetskim učinkom, uz mogućnost pravljenja i mostova velikog raspona. Ovaj sistem omogućava da se skeniraju i implantatni sistemi, takođe bez uzimanja otiska.

NAJVEĆI MOSTOVI U 4 KORAKA

1. Brušenje zuba i skeniranje za pravljenje 3D modela
2. Proba privremenih zuba posle nekoliko sati (ponovno skeniranje AKO je bilo potrebno da se nešto dotera i podesi).
3. Proba cirkonske konstrukcije i postavljanje stalnih mostova uz eventualna sitna podešavanja (AKO je potrebno).
4. Predaja definitivnog rada.

SISTEM U SLUŽBI PACIJENTA

Skeniranja gornje i donje vilice ovim sistemom traje svega od dva do pet minuta, granice (demarkacije) su veoma vidljive tako da nema potrebe za postavljanjem konca oko desni, kao ni pudera koji se prska po ustima (predhodni CEREC sistem) i sličnih neprijatnosti kao do sada. Kada obrusimo zube, digitalni 3D model se šalje u zubnu tehniku gde se u roku od nekoliko sati prave privremeni zubi prema estetskim zahtevima lica. Ceo proces se radi pomoću specijalnog softverskog sistema (SMILE DESIGN) i odmah koriguje prema svim estetskim i funkcionalnim principima. Sistem obezbeđuje i mnogo veću preciznost od klasičnog
uzimanja otisaka, prilikom koga dolazi do nekih, istina minimalnih, odstupanja… Kod ovog sistema tih odstupanja nema, jer se kompjuterski određuju i definišu svi parametri gde bi do odstupanja moglo da dođe i shodno tome pravi konačni rad.

KOPIRANJE PRIRODNOG OSMEHA 

Pacijentu skeniramo njegove zube pre bilo kakve intervencije, jer neki od njih žele da zadrže maksimalno veran ili čak identičan izgled svojih zuba, samo uz modifikaciju postojećih nepravilnosti.

AUTOMATSKO ODREĐIVANJE BOJE

TRIOS-3-SHAPE, osim skeniranja, automatski određuje postojeću boju svakog zuba, koju možemo da zadržimo i na budućoj nadoknadi ili pak da tu boju promenimo prema želji pacijenta .

Stomatološka ordinacija Dr Jovan Cabunac© 2019. Sva prava zadržana.
+381 11 334 88 18; +381 60 334 88 18; ordinacijacabunac@yahoo.com
Ponedeljak i petak: 12:00-20:00;
Utorak i četvrtak: 13:00-21:00;
Sreda: 09:00-17:00

"Stomatološka ordinacija Dr Jovan Cabunac" u potpunosti polaže pravo na fotografije i tekstualni sadržaj.
Zabranjeno neovlašćeno korišćenje, kopiranje i svaka vrsta zloupotrebe.
Politika privatnosti