Zubne fasete

Zubne fasete su tanke ljuspe od kompozita ili porcelana koje se lepe na površinu prednjih zuba. Fasete zahtevaju minimalna uklanjanja zubne gleđi ili se, kod NO PREP faseta, izrađuju bez bilo kakvog narušavanja integriteta zuba.

Keramičke fasete se prave na osnovu otisaka i direktno lepe za površinu zuba. Fasete su često najbolje rešenje za dobijanje idealnog osmeha. Jake i veoma izdržljive keramičke fasete su dugoročno rešenje jer je boja postojana.

Osim za promenu boje, zubne fasete se koriste i za promenu oblika zuba. Idealne su za sitne zube, za prevelike zube ili zube sa nepravilnim površinama, abradirane, okrnjene, ispucale, zube sa malim rupama i karijesima na njima ili zube između kojih su veliki razmaci. Zubne fasete rešavaju nepravilnosti i kreiraju idealan i mladalački osmeh.

Postoje tri tipa faseta.

IMG

Kompozitne fasete

Kompozitne (direktne) fasete koje se obično izrađuju u jednoj poseti stomatologu. Procedura je direktno nanošenje i lepljenje kompozita za površinu zuba.

Porcelanske fasete

Porcelanske (indirektne) fasete izrađuju se od veoma tankog porcelana. One obično zahtevaju nekoliko posete lekaru i izrađuju se u laboratoriji. Tako urađene fasete se postavljaju na pripremljenu površinu zuba i lepe pomoću kompozitnih cemenata specijalno namenjenih za to.

NO PREP fasete

NO PREP fasete su nadoknade koje su izuzetno tanke i čvrste, a lepe se za površinu zuba bez oštećenja gleđi. Indikacija im je vrlo ograničena i često se kombinuju sa drugim fasetama i bličingom.

Stomatološka ordinacija Dr Jovan Cabunac© 2019. Sva prava zadržana.
+381 11 334 88 18; +381 60 334 88 18; ordinacijacabunac@yahoo.com
Ponedeljak i petak: 12:00-20:00;
Utorak i četvrtak: 13:00-21:00;
Sreda: 09:00-17:00

"Stomatološka ordinacija Dr Jovan Cabunac" u potpunosti polaže pravo na fotografije i tekstualni sadržaj.
Zabranjeno neovlašćeno korišćenje, kopiranje i svaka vrsta zloupotrebe.
Politika privatnosti