Implantima do savršenstva

Zubni implant predstavlja nadoknadu korena izvađenog zuba. Oblika je cilindra odnosno zavrtnja.

Indikacije za ugradnju zubnih implantata su uglavnom vezane za protetsku rehabilitaciju zubnih nizova odnosno vilica.

Zubni implant može da se ugrađuje na mestu jednog izgubljenog zuba, što je biološki najprihvatljivije, pa je tako i preporuka savremene stomatologije.

Takođe kod nedostatka više zuba u nizu, implantati mogu da nadomeste zube koji bi bili nosači mosta.

Kod bezubih pacijenata zubni implantati se ugrađuju ili na mestu zuba nosača cirkularnog mosta ili na najpogodnijem mestu za zube retinere kod izrade proteza.

Materijal od koga se izrađuju zubni implanti je titanijum jer je u potpunosti biokompatibilan i mehanički otporan.

Za uspeh implanto-protetske rekonstrukcije i rehabilitacije presudni su pravilan odabir pacijenta, planiranje zahvata i odabir odgovarajućeg tipa implantata. Pre hirurške intervencije uzima se anamneza od pacijenta i vrši se procena opšteg i trenutnog zdravstvenog stanja. Jednako bitna je i procena stanja oralne higijene kao i motivisanost pacijenta i njegova očekivanja.

Pacijenti sa lošim navikama kao što su: često konzumiranje alkohola, upotreba nikotina, navika “grickanja” noktiju ili nekih predmeta, hrane (olovke i sl.) spadaju u paciijente sa umerenim rizikom pošto takve navike mogu da kompromituju zarastanje rane ili osteointegraciju implanta.

Takođe je bitno proceniti parodontološki status postojećih zuba i okluzalne anomalije kao što su loš zagrižaj ili bruksizam (stiskanje i škripanje zubima).U odnosu na procenu donosi se odluka da li je bezbedno ugraditi implant.

Za kompletnu procenu statusa stomatolog vrši klinički pregled usne šupljine uz tomografske snimke određenih regija (koji se rade po nalogu lekara).

Slične usluge

Zubne fasete
Fasete za zube Beograd

Zubne fasete su tanke ljuspe od kompozita ili porcelana koje se lepe na površinu prednjih zuba. Fasete zahtevaju minimalna uklanjanja zubne gleđi ili se, kod NO PREP faseta, izrađuju bez bilo kakvog narušavanja integriteta zuba.

Saznajte više

Bezmetalna keramikabezmetalna keramika beograd

Bezmetalna keramika je vrhunac današnje stomatologije. Dobro urađene bezmetalne nadoknade gotovo je nemoguće razlikovati od prirodnih zuba. Krune i mostovi služe da nadoknade krunični deo zuba i nedostajuće zube.

Saznajte više

Do novih zuba bez otiska

Reč je o TRIOS-3-SHAPE skeneru koji omogućava da se čitav postupak izrade keramičkih mostova i krunica uradi bez uzimanja otiska za samo nekoliko dana.

Saznajte više

Stomatološka ordinacija Dr Jovan Cabunac© 2019. Sva prava zadržana.
+381 11 334 88 18; +381 60 334 88 18; ordinacijacabunac@yahoo.com
Ponedeljak i petak: 12:00-20:00;
Utorak i četvrtak: 13:00-21:00;
Sreda: 09:00-17:00

"Stomatološka ordinacija Dr Jovan Cabunac" u potpunosti polaže pravo na fotografije i tekstualni sadržaj.
Zabranjeno neovlašćeno korišćenje, kopiranje i svaka vrsta zloupotrebe.
Politika privatnosti